Savunpoistoikkunat

Pelastustoimen lainsäädännön mukaan kiinteistön turvallisuus on kiinteistön omistajan ja haltijan vastuulla.

Toimiva savunpoisto edellyttää koko ketjun hallintaa aina savunpoistolaitteistojen suunnittelusta niiden asennukseen, käyttöön ja huoltoon. Savunpoistolaitteisto sellaisenaan ei riitä, vaan järjestelmän pitää soveltua kohteeseen. Lisäksi sen toimintakunto tulee testata ja tarkastaa säännöllisesti

Savunpoistoikkunoita käytetään porrashuoneiden ja myös muiden tilojen savunpoistoon. SP-ikkuna varustaan sähköisellä avausmekanismilla, jolla saadaan tarvittaessa ikkuna aukeamaan myös sisäänpäin.

Sähköiseen laitteistoon liitetään akkuvarmennettu virtalähde, jolla varmistetaan ikkunan toimivuus myös sähkökatkosten aikana.

Savunpoistoikkunat ovat kuuluneet 1.7.2013 lähtien Ce-merkittävien tuotteiden piiriin harmonisoidun tuotestandardin EN 12101-2 mukaan. Ce-merkintä edellyttää valmistajalta vaatimuksenmukaisuustodistusta, jonka VTT on myöntänyt Aldoor Oy:lle.

Savunpoistoikkunan CE-merkintä edellyttää, että ikkuna ja avaaja ovat testattu keskenään sopiviksi testauslaitoksessa. Aldoor Smoke Inno - savunpoistoikkunamme valmistetaan Schücon korkeatasoisista alumiiniprofiileista ja sp-tuotteista

 

29681413357482AldoorCPR-1055.pdf

Palo- ja turvatuotteet